Svet-Stranek.cz
Vlksice - víc než obec

Nejdůležitější budovou v každé vsi je bezesporu hostinec.:Osobní stránka na adrese: vlksice.nafotil.cz

Nejdůležitější budovou v každé vsi je bezesporu hostinec.

Hostinec na vsi plní, ač si to možná neuvědomujeme, velice významnou úlohu. Je nejenom místem k občerstvení ale je především aktivní kulturní a sociální institucí. Lidé se zde pravidelně setkávají aby zde pohovořili o svých problémech a potěšili se se svými úspěchy. Úloha hostince je právě z tohoto hlediska velice důležitá .Vždyť ve venkovské hospodě má své kořeny i český jazyk.

Hostinec ve Vlksicích spravuje rodina Hadáčkova.
Hostinec zakoupil v r.1942 od rodiny Černých otec současného majitele, Jaroslav Hadáček, rodák z Vratišova. Společně se svoji manželkou spravoval hostinec až do své smrti v r.1990. Poté hostinec převzal syn Josef Hadáček, který se o něj vzorně stará do dnešních dnů.

Výzdoba hostince je z roku 1948 a dominuje jí výjev nad dveřmi znázorňující tehdejší štamgasty.

Na harmoniku hraje Kříž, vedle něj stojí Podzimek a první z leva sedí u stolu „dlouhej“ Vácha. Vedle něj sedí Kurfist, zády k nám mastí karty Vaněček, vpravo se džbánkem stojí Svatoš a fajfku kouří Švára.

VESELÁ SE SCHÁZÍ PARTA, U HADÁČKA V HOSPODĚ
KARTY ŠUSTÍ V RUKOU HRÁČŮ, HARMONIKA ZAHRAJE!

Slogan, který zná každý Vlksičák a který platí již více jak 70 let.


Dne 25.října 2020 večer náhle umírá ve věku 72 let náš hostinský Josef Hadáček a osud hostince je tímto zpečetěn. Hned v listopadu odváží protivínský pivovar výčepní pult s pípou a tím se uzavírá téměř 80-ti letá historie hostince U Hadáčků.
Je to pro nás bolestný okamžik, neboť naše hospůdka pro občany obce znamenala velmi mnoho a zesnulý hostinský Josef byl náš kamarád.

Budiž nám tyto fotografie tichou vzpomínkou na krásné časy strávené ve starobylé venkovské hospodě s úžasnou atmosférou.
NIKDY NEZAPOMENEME
hostinský Hadáček
hostinská Martička v akci - právě točí pivo mně:-)
Majitelé hostince Josef a Marta Hadáčkovi
Hovězí gulášek od p.Martičky.
KOLÁŘ FRANTIŠEK A KURFIST MÍRA
MÍRA ČUNÁT
LAĎA BARTŮNĚK
návštěvníků stránky
celkem39 707
tento týden153
dnes5